Fitobočka

Idealna za domačo uporabo in atraktivno dopolnitev ponudbe zdravilišč, SPA centrov, kozmetičnih in fizioterapevtskih salonov, hotelov, apartmajev, glampingov, kmečkih turizmov in drugih turističnih namestitvenih prostorov.
Ličnost in dimenzije fitobočke vam omogočajo, da si mini savno omislite kjerkoli – v spalnici, kopalnici, večnamenskem prostoru ali na pokriti terasi. S fitobočko vam bo na voljo vsakodnevna terapija, s katero boste okrepili imunski sistem, se zaščitili pred okužbami, predvsem pa odpravili prenekatere zdravstvene težave.
€1,640.00
(z DDV)

NOVO: knjiga Altajske zgodbe

Vse preveč pravil in zakonov odreja naša življenja in nam krati svobodo izbire in odločitve. Lev Nikolajevič Tolstoj je v epilogu svojega romana Vojna in mir izpostavil vprašanje človekove izbire odločitev in dejanj zaradi svobode ali zaradi nujnosti. Nujnost je vedno povezana z zakoni – narave in družbe. Svoboda pa je stanje duha in hrepenenje duše. Mene je hrepenenje moje duše že pred mnogimi leti pripeljalo na jug Sibirije, na Altaj. Ta dežela je postala moj drugi dom. Tam sem našla vse tisto, kar sem dolga leta iskala v knjigah, pri učiteljih in šamanih: pripadanje sami sebi. Ko sem stopila na pot mojega življenjskega poslanstva in uresničevanja nekega višjega namena, mi je Altaj kot popotnico podaril neprecenljive zaklade: srečo, zdravje, modrost, ljubezen, blaginjo in svobodo.
€30.00
(z DDV)
Zapisi
All items
Zapisi
FITOTERAPIJA
Sodobna fitoterapija izhaja iz tradicionalnega zeliščarstva, znanj in zdravilnih izkustev, ki jih...
Preberi več ...
FITOTERAPIJA
SIBIRSKA ČAGA
Čaga je eden tistih naravnih proizvodov, ki mu sodobne klinične študije namenjajo veliko pozornost...
Preberi več ...
 SIBIRSKA ČAGA
ČAGA V ONKOLOGIJI
O čagi so bile opravljene mnoge eksperimentalne študije in klinična preizkušanja. Namen ni bil...
Preberi več ...
ČAGA V ONKOLOGIJI
Sporočilo dr.Korepanova
Strokovnjaki Državnega raziskovalnega centra za virusologijo in biotehnologijo "Vektor" (...
Preberi več ...
Sporočilo dr.Korepanova
Kako je dr.Maslenikov odkril metodo...
Prvi zapis o zdravilnem delovanju čage pri onkoloških bolnikih je bil objavljen l.1858 v...
Preberi več ...
Kako je dr.Maslenikov odkril metodo zdravljenja raka s pomočjo čage
Znanstvene in klinične študije
Чага в онкологии - МЯ Шашкина, П H Шашкин… - Российский …, 2005 - cyberleninka . ru Обзор посвящен...
Preberi več ...
Znanstvene in klinične študije

Fitomedicina

VODA
ENERGIJSKO-INFORMACIJSKA MATRICA ŽIVLJENJA
Čudeži se ne dogajajo v nasprotju z naravo sveta. Mi jih imenujemo čudeže, ker resnične narave sveta ne razumemo več. Tako imenovane čudežne ozdravitve s pomočjo vode so ena izmed skrivnosti delovanja vode.
Datumi za vodo v letu 2021
Kot vsako leto vam tudi tokrat posredujem informacijo o datumih, ko hodimo po vodo na izvire:
19.1., 14.2., 12.3., 7.4., 3.5., 29.5, 24.6., 20.7., 15.8., 10.9., 6.10., 1.11., 27.11., 23.12.

Po vodo hodimo na večer pred datumom in na datum do poldneva oz. do 13.ure (zaradi zamika ure).

Iz revije Zdravniške zbornice Isis

Kaj pa Fitomedicina?
Fitomedicina je v bistvu kot zeliščarstvo od nekdaj prisotna v tradicionalni ljudski medicini praktično po celem svetu. Najzgodnejše naj bi bilo šamansko zeliščarstvo, sicer pa obstajajo zapisi na glinastih ploščicah izpred 5000 s področja Babilonije, ki opisujejo 250 rastlin in njihovo uporabo. Približno enako star je prvi zapis seznama zdravilnih rastlin iz Kitajske, kjer je bilo zeliščarstvo tako kot tudi v stari Indiji, Egiptu pa Mezopotamiji in Ameriki osnova zdravilstva.

10m SVOBODE

Nova knjiga!

Nova knjiga!

Jadranje okrog sveta je bila moja skrita želja že iz časov ranega otroštva. Sanjaril sem o mogočnih oceanih, daljnih deželah in svobodi. Jadrnice sem si »risal« v mojih sanjskih potovanjih, pa tudi na mojih otroških risbicah. Mnogo let kasneje sem s privarčevanim denarjem kupil staro jadrnico in jo pričel pripravljati za potovanje do daljnih obzorij.

Opis knjige

Takole je bil videti Altaj iz zraka v začetku februarja. Sibirska zimska pokrajina, zasnežena prostranstva in modrina neba do obzorja. Ob prihodu v Rusijo me je na moskovskem letališču Domadedovo že v začetku februarja, ko je bil corona virus le na Kitajskem, presenetila zaščita vseh zaposlenih na letališču z maskami in rokavicami.
Edinstveno doživetje
Ekskluzivni program agencije Lifetrek! Treking na Altaju in doživetje neokrnjenenarave južne Sibirije – Velika pustolovščina na Altaju –Najslikovitejši treking v Sibiriji - daleč od ponorelega sveta.
Republika Altaj je avtonomna republika Ruske federacije v Sibirskem zveznem okrožju. Meji z republikama Tuvo in Hakasijo, Altajskim krajem, Kemerovsko oblastjo ter Kitajsko, Mongolijo in Kazahstanom. Današnja Republika Altaj se je ob ustanovitvi 1.junija 1922 imenovala Ojrotska avtonomna oblast katere sedež je bil v takratnem mestu Ulala, današnjem glavnem mestu republike Gorno Altajskem.
/Drevesa%201.del
Od pradavnih časov so ljudje drevesa častili kot sveta, saj so jim dajala vse potrebno za preživetje in s svojimi magičnimi silami vplivala na njihovo usodo. Do prihoda krščanstva so bila drevesa izvorna povezava med bogom in človekom.
/Drevesa%202.%20del
Čaščenje kulta dreves sega v čas animizma, iz katerega so izšle vse religije. Arhaični človek je navzočnost duhovnih sil doživljal kot izkustvo, zato je imelo verovanje v duhove in druga nadnaravna bitja, ki bivajo v drevesih, značaj resničnosti.
/Drevesa%203.del
Sadna drevesa, v vseh arhaičnih kulturah posvečena bogovom plodnosti, lepote, mladosti in modrosti, so spomladi kot neveste, jeseni pa kot radodarne matere.
Blog Fitoterapija
All items
Fitoterapija
Fitoterapija za obnovitev hormonskega ravnovesja
Fitoterapija in tradicionalna medicina ponujata veliko receptov za uravnano sproščanje hormonov v telesu. Fitohormoni so derivati rastlin, ki imajo ob vstopu v človeško telo učinek, podoben naravnim hormonom, vendar nekoliko šibkejši.
Beri več
Fitoterapija za obnovitev hormonskega ravnovesja
Materina dušica - zdravilo za petdeset bolezni
Slovensko ime materina dušica za rastlino z botaničnim imenom thymus je verjetno povezano z ljudsko izkušnjo o močnem zdravilnem delovanju te izjemne rastline, ki je primerljivo le z blagodejnostjo duše ljubeče matere.
Beri več
Materina dušica - zdravilo za petdeset bolezni
FUNGOTERAPIJA PO RECEPTURI dr. S.V. KOREPANOVA
Tisoče let se že ve, da so se gobe uporabljale ali proučevale za zdravljenje bolezni. Preko dve tretjini smrti povezanih z rakom bi lahko preprečili ali jih zmanjšali, če bi pri zdravljenju uporabljali zdravilne gobe.
Beri več
FUNGOTERAPIJA PO RECEPTURI  dr. S.V. KOREPANOVA
CEDROV SODČEK Z ZELIŠČNO PARO
ali RUSKA FITOBOČKA Človeški organizem ima sicer veliko sposobnost prilagajanja na različne okoliščine, pa vendar te sposobnosti niso neomejene. Vedno bolj jasno postaja, da sodoben čas vzporedno s tehnološkim razvojem, prinaša tudi vedno več obremenitev.
Beri več
CEDROV SODČEK Z ZELIŠČNO PARO
Blog Zadnji članki
All items
Blog
Naj bo hrana vaše zdravilo in zdravilo vaša hrana (Hipokrat) Naravna rešitev za težave z menopavzo s pomočjo ovsene kaše in čebulne juhe V tradicionalni medicini sta ovsena kaša in čebulna juha poznani kot naravni način preprečevanja težav v času menopavze, imata pa tudi vrsto drugih zdravilnih učinkov.
Preberi več ....
Ovsena kaša in čebulna juha
Dejstvo je, da način življenja prinaša vedno več stresa, kronične utrujenosti, poklicne izgorelosti in posledično depresije in nevroze. V veliko pomoč pri premagovanju teh problemov, predvsem pa kot preprečevanje bolezni, ki jih ta stanja povzročajo, so nam lahko tradicionalne metode zdravljenja in fitoterapija. Obstajajo namreč preizkušene metode zaščite telesa pred preobremenitvijo živčnega sistema, ki je vzrok za depresije in nevroze.
Preberi več ....
Mleko – zdravilo proti nevrozam in depresiji
ali mini savna v obliki sodčka iz lesa sibirske cedre Idealna za domačo uporabo in atraktivno dopolnitev ponudbe zdravilišč, SPA centrov, kozmetičnih in fizioterapevtskih salonov, hotelov, apartmajev, glampingov, kmečkih turizmov in drugih turističnih namestitvenih prostorov.
Preberi več ....
FITOBOČKA
Datumi za vodo, ki ima zdravilne lastnosti, so določeni po luninem koledarju. Lunin koledar ni vezan na letno gibanje sonca, na čemer temeljita tako gregorijanski kot julijanski koledar, ki sta sicer sestavljena iz mesecev, pa vendar časa ne merita po mesecu ali Luni kot bi bilo sklepati po imenu.
Preberi več ....
DATUMI ZA ZAJEMANJE VODE IZ IZVIROV V LETU 2021
Lanena vlakna mehansko očistijo kožo, ne da bi jo pri tem poškodovala, in imajo masažni učinek. Organsko milo nežno peni, živica pa prispeva k regeneraciji kožnih celic, upočasnjuje procese staranja, čisti pore, pomaga ohranjati mladost, zdravje in lepoto kože.
Preberi več ....
Lanene vrečke za umivanje
Jadranje okrog sveta je bila moja skrita želja že iz časov ranega otroštva. Sanjaril sem o mogočnih oceanih, daljnih deželah in svobodi. Jadrnice sem si »risal« v mojih sanjskih potovanjih, pa tudi na mojih otroških risbicah. Mnogo let kasneje sem s privarčevanim denarjem kupil staro jadrnico in jo pričel pripravljati za potovanje do daljnih obzorij.
Preberi več ....
10m svobode
Stara antična zgodba govori o tem, kako je skrb postala človek. Avtorjeva identiteta ni jasna. Pod avtorjevim imenom Hyginus sta izšla dva mitografska priročnika – Genealogiae, znana tudi kot Fabulae in De astronomia. Avtorja glede na vsebino obeh del nekateri literarni zgodovinarji imenujejo Hyginus Mythographus, drugi pa avtorstvo pripisujejo Gaiusu Iuliusu Hyginusu, ki je živel v času cesarja Avgusta.
Preberi več ....
IN SKRB JE ČLOVEK POSTALA
V letošnji mili zimi naših travnikov niso pokrile bele snežinke. Prekrivale so jih drobne bele marjetice, ki so zdaj na pomlad videte kot bele preproge čez zelene travnike. Marjetice so nekoč imenovali tudi rože ljubezni, darovane nevesti sonca ali boginji pomladi.
Preberi več ....
MARJETICA: Ljubi, ne ljubi, ne: ljubi!
Jagode oz. jagodnjak, kot se reče rastlini, na kateri zorijo jagode, naj bi v srednjem veku francoski vojaški inženir, vohun in raziskovalec Amédée-François Frézier prinesel iz Čila kot darilo angleški kraljici Elizabeti I. Morda so se zato prvotno imenovale “kraljevsko jagodičevje”. Iz teh jagod so kultivirali vrtne jagode, gozdne jagode pa so rasle v Evropi že davno prej, saj jih v svojih delih omenjajo grški in rimski avtorji kot hrano in zdravilo.
Preberi več ....
Gozdna jagoda (Fragaria vesca)
V času izrednih razmer zaradi pandemije v zdravstvenih zavodih delujejo predvsem službe nujne medicinske pomoči. Politična odločitev o ukrepih v zvezi s corona virusom, ki sicer ogroža zdravje neprimerljivo manj kot druge bolezni, zaradi katerih pa ni razglašeno izredno stanje, ima verjetno v ozadju precej drugačen namen kot le skrb za zdravje ljudi.
Preberi več ....
 IZREDNE  RAZMERE  IN  FITOTERAPIJA