Подвесные унитазы - Интернет магазин
игры на дисках- гитара

Fitomedicina

Pozdravljeni,

veseli me, da sem vas z mojimi zapisi in oddajami, v katerih sem predstavila pomen podpore pri zdravljenju in preventivi z znanji fitomedicine, spodbudila k razmišljanju o tudi drugačnemu pristopu k reševanju zdravstvenih težav. Res je, da fitomedicina pri nas nima prave veljave, pa tudi  pretiranega zaupanja v zdravilno moč rastlin ni. Razlog je predvsem v slabem poznavanju rastlin, še manj pa o njihovih zdravilnih učinkih, k čemur so  precej prispevale zakonske določbe, ki to prepovedujejo. Pa vendarle je tudi pri tem opaziti precejšen napredek, saj je v naših lekarnah ob množici sintetiziranih zdravil moč najti vrsto zdravil iz rastlin. 

Medtem ko večina zdravnikov še ni uspela preseči omejitev, ki jim jih vsiljuje »big pharma«, pa so številni farmacevti že pristopili k poskusu, da zdravilnim rastlinam iz ljudske medicine utrejo pot (nazaj) v uradno medicino.  Slovensko farmacevtsko društvo je tako v sodelovanju z Univerzo v  Ljubljani oz. Fakulteto za farmacijo  l. 2013 izdalo odlično knjigo z naslovom SODOBNA FITOTERAPIJA – Z DOKAZI PODPRTA UPORABA ZDRAVILNIH RASTLIN, v kateri so zdravilne rastline in njihova uporaba predstavljene skozi veliko število različnih znanstvenih raziskav, pa tudi v tradicionalni ljudski rabi.

Mnogi me sprašujete za nasvet pri svojih zdravstvenih težavah, pišete mi o izboljšanju in ozdravitvah in me ob tem sprašujete tudi ali sem zdravnica, zdravilka, šamanka? Nič od tega nisem! Po izobrazbi sem humanistka (germanistika in svetovna književnost), znanja iz medicine, šamanizma in vrste zdravilnih tehnik pa sem pridobila predvsem iz radovednosti. Res je sicer, da je bil povod za moje  zanimanje za alternativno medicino l. 2002 bolezen mojega starejšega sina in srečanje z rusko zdravnico Valentino Kharlovo,   ki je s svojimi metodami ruske informacijske medicine in balneologije mojega sina pozdravila.  Uradna medicina ni našla vzrokov bolezenskega stanja, zdravili so le atipične simptome. Metodam zdravljenja dr.Kharlove, ki so v Rusiji sicer del uradne medicine, sprva tudi nisem kaj dosti zaupala, zato sem iskala dokaze o delovanju, saj je šlo vendarle za življenje mojega otroka. Leto kasneje smo šli na počitnice v Sibirijo. Od takrat naprej so mi na pot prihajali sibirski zdravniki, zdravilci, šamani, učitelji, ljudje s paranormalnimi sposobnostmi… Bili so mi dobri in slabi učitelji: od dobrih sem se naučila kaj je prav, od slabih pa kaj ni prav. Prišel pa je tudi moj najboljši učitelj, življenjski sopotnik, zdravnik, profesor, kirurg z modrostjo in visokimi etičnimi načeli. Pri proučevanju raznih zdravilnih metod, rastlin in tudi zdravil, tako delovanje le teh vedno preverim in presodim glede na njegovo medicinsko razlago in na znanstvene in klinično potrjene dokaze o učinku. Moja izobrazba mi omogoča širši vpogled v literaturo v tujih jezikih, hitro ali diagonalno branje, ki sem se ga priučila med študijem, pa toliko večji nabor informacij in znanj. Vse pa želim vedno tudi razumeti z razlago biokemijskih procesov in fizioloških dogajanj v telesu, pri čemer so mi v največjo pomoč prav vsakodnevne domače »lekcije iz medicine.«

 

 V zadnjih letih me je od vseh področij mojega zanimanja najbolj pritegnila fitomedicina. Veliko znanj o zdravilnosti rastlin sem sprva dobila med ljudskimi zdravilci (znaharji) v Sibiriji,   kasneje pa pri dr. Ševcevu in zadnja leta pri dr.Korepanovu, ki pri svojem delu fitoterapevta in tudi v klinični praksi  na prvo mesto postavlja znanstveno dokazan učinek zdravilnih rastlin. Četudi večina znanj izhaja iz ljudskega zdravilstva in izkustva, sodobne znanstvene metode omogočajo analize vsebnosti in natančno opredelitev določenih rastlin, kar fitoterapevtu, onkologu in zdravniku z znanjem fiziologije in specifičnosti bolezni daje možnost, da naravno zdravilo uporabi kot usmerjeno ali podporno.  Vsi sibirski proizvodi, ki sem jih pripeljala v Slovenijo, so izbrani na osnovi kriterijev presoje preverjenega učinka in pri vsakem proizvodu sem zato opisala izvor, sestavo, učinek in klinične študije. Pri izbiri proizvodov pa sem upoštevala tudi priporočilo dr. Korepanova, da mora vsak proizvod za zdravljenje ali podporo zdravljenju delovati kot imunostimulator in adaptogen. Vse ostalo je odvisno od sposobnosti organizma, da vzpostavi svoje normalno stanje. Zato nobeno od teh proizvodov ne zdravi! Pozdravi se človek sam, pri čemur so mu ti naravni proizvodi le v pomoč.

 

Ker je na trgu mnogo proizvodov, ki obljubljajo učinke panaceae, je brez znanja in poznavanja principov delovanja težko izbrati pravi proizvod. Prav bi bilo, da bi se ljudje o izbiri prehranskih dopolnil in naravnih zdravil posvetovali s svojim zdravnikom, ki pa običajno nima niti časa niti znanja. Mnogi zdravilci prav to izkoriščajo in bolnikom obljubljajo ozdravitve s sredstvi in metodami, ki so daleč od etičnega pristopa, pogosto pa tudi vzrok razširitve bolezni.  Pa vendarle je tudi pri nas vedno več zdravilcev, ki delujejo v sodelovanju z bolnikovim zdravnikom in pri svojem delu postavljajo na prvo mesto odgovornost in etične vrednote. Velika pomoč bolnikom pa so tako zdravniki kot pošteni zdravilci, ki so tudi neke vrste učitelji: vloga zdravnika je bila od nekdaj tudi učenje. Latinska beseda doctor pomeni učitelj (izpeljanka iz glagola docere – učiti). Največja težava pa je v tem, da so pri nas zdravniki in zdravilci »skregani«, pri čemer pa bolnik  »potegne takratko« kot pravimo. Pa bi bila morda ta konfuzna situacija le lahko rešljiva, če bi bolnik svojemu zdravniku enostavno povedal, kaj poleg zdravil še uživa, pa tudi h kateremu zdravilcu hodi in kakšne terapije ta izvaja. V Srbiji so tako na primer prišli na sled ponarejenemu zdravilu Imunofan, ki so ga prodajalci reklamirali kot učinkovito zdravilo proti vsem oblikam raka. Bolniki so svojim zdravnikom povedali, da bodo namesto klasičnega zdravljenja poskusili to zdravilo, pa se je izkazalo, da učinek le ni tak kot so zagotavljali, saj so se bolniki s poslabšanim stanjem vrnili k svojemu zdravniku. Ko je Ministrstvo za zdravje na pobudo onkologov prevzelo nadzor nad omenjenim zdravilom, je bilo ugotovljeno, da gre za ponaredke. O tem, kako zelo lahko ljudje sami ogrožajo svoje zdravje, ko nasedajo obljubam o zagotovljenih ozdravitvah, vedo največ prav zdravniki, ki pogosto nimajo več kaj narediti, ko se k njim zateče tako »sterapiran« bolnik. Pred dnevi mi je prijatelj povedal zgodbo svojega najboljšega prijatelja, precej tipično in obenem zelo tragično: prijatelj z diagnozo levkemija je po nasvetu nekega zdravilca  opustil klasično zdravljenje in leto dni jemal smolo konoplje. Za to je potrošil kar 8000 €. Zaradi vse slabšega počutja se je vendarle vrnil  k svojemu zdravniku. Preiskave so potrdile relaps bolezni in zaradi splošnega slabega stanja komaj verjetno možnost uspešnega nadaljnjega zdravljenja.

Menim, da je prav, da ljudje za vse načine konvencionalnega in alternativnega zdravljenja dobijo verodostojne informacije, enako pa velja tudi za proizvode, ki so namenjeni podpori pri zdravljenju in preventivi. V zvezi s tem bom imela  9.11.2018 ob 18.00 v Ljubljani

(Osnovna šola Milana Šuštaršiča, Štembalova ulica 2 a) predavanje v organizaciji Klepeta ob kavi, kjer se lahko tudi prijavite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na tel. št. 02 62 00 230.

Na predavanju bom predstavila znanja, ki sem jih dobila pri onkologu in fitoterapevtu dr.Korepanovu iz njegovih kliničnih študij, pomen adaptogenov in imunostimulatorjev pred in v času zdravljenja z metodami klasične medicine, program sibirske fitomedicine, pa tudi adaptogene in imunostimulatorje, ki rastejo pri nas.  Predstavila bom tudi načine potenciranja zdravilnih učinkov proizvodov sibirske fitomedicine, s čimer lahko zmanjšamo količine in seveda tudi izdatke. Ker je medtem prišel  na naš trg tudi prvi proizvod iz serije naravnih proizvodov Inštituta Galen, ki ga dr.Korepanov postavlja na prvo mesto pri podpori zdravljenju - koncentrat iz lisičk, skorje trepetlike in nageljnovih žbic, bom predstavila tudi pomen in učinek tega proizvoda. Dodatne informacije lahko najdete tudi tukaj.

Ker mnogi zaradi razprodane dvorane niste uspeli priti na moje prejšnje  predavanje z naslovom Tehnike za boljše videnje brez očal, bom na kratko predstavila tudi te tehnike.

Lepo vas pozdravljam,

 

Maria Ana Kolman

Гантели и штанги. Купить гантели и штанги
Детские спортивные костюмы