Подвесные унитазы - Интернет магазин
игры на дисках- гитара

9 virov ženske lepote

Hrana in voda nista le vir energije za naše fizično telo, ampak s svojimi esencami učinkujeta tudi na naša t.i. finosnovna ali energijska telesa, ki jih sicer  hranimo s svetlobo, zrakom, mislimi, čustvi, cilji, voljo, radostjo in ljubeznijo.  Življenjska energija, zdravje in tudi lepota so  odvisni od kakovosti vseh teh hranil.

Določena hranila imajo usmerjeno delovanje na življenjsko moč, druga na zdravje, nekatera pa  izrazito delujejo na lepoto. Ajurvedska znanja so z veliko pozornostjo usmerjena v krepitev ženske lepote. Ženska lepota, ki prihaja iz ženskega bistva, se lahko s polnostjo razcveti ali okrepi tudi pod vplivom določenih hranil. Po nekaj tednih uživanja tovrstnih hranil  se ženska lepota že odraža v vsem svojem sijaju. Ne gre le za lepoto kože, las, oči itd., gre za energijo ženstvenosti, ki skozi finosnovna telesa deluje na fizično telo. 

Preden teh devet virov ženske lepote vključite v svoje vsakdanje življenje, si naredite fotografijo vašega obraza. Čez mesec dni se slikajte ponovno. Tako boste tudi sami prepoznali razliko, ki  jo bodo verjetno že pred tem vaši prijatelji in znanci izrazili s tistim vzklikom občudovanja: »Ti pa kar siješ od lepote!«

1       MLEKO: najmočnejši učinek na žensko lepoto ima mleko. Finosnovno telo napolnjuje z ljubeznijo, daje ženski nežnost in milino. Znano je, da mleko s svojimi vsebnostmi (beljakovine, vitamini D, A, E, B1, B2 , C, kalij, kalcij, magnezij) učinkovito deluje na pomlajevanje in daje telesu cvetoč videz.

2       TOPLJENO MASLO: daje sklepom in tkivom gibljivost in prožnost, očem lesk, glasu pa prijeten ton. Pomlajuje telo, krepi živčni sistem in izboljšuje umske sposobnosti. V njem je veliko vitamina E, močnega antioksidanta, ki spodbuja obnavljanje celic. Najboljši učinek ima dodano mleku ali čaju.

3       CVETLIČNI IN ZELIŠČNI ČAJI: iz cvetnih listov vrtnice, marjetic, hibiskusa in jasmina, z dodanim medom ali matičnim mlečkom. V teh čajih je energija Venere. Zlasti močno delovanje imajo cvetni listi vrtnice, rože ljubezni, ki menda celi celo srčne rane, blagodejno deluje na razpoloženje  in odpravlja utrujenost.

4       MANDLJI: zdravilno delujejo pri preutrujenosti in glavobolih. Mandljevo mleko iz telesa izloča toksine. Posebno priporočljivo je za nosečnice. Mandljevo maslo pomirja, odpravlja bolečine, vnetja kože in ureja prebavo.  

5       VODA: pomembno je, da jo pijemo pogosto, ker zaradi pomanjkanja vode organizem usiha – ne le na fizični, ampak tudi na finosnovni ravni. Pri dehidriranem finosnovnem telesu pa ženska nima moči, da bi vršila svoje primarno poslanstvo in delovala z ljubeznijo in milino. Voda naj bo po možnosti izvirska ali pa vsaj osončena. Dodatek vrtnic, marjetic, hibiskusa in jasmina jo bo informiral s posebno močno žensko esenco. Posebno moč ima pa seveda t.i. sveta voda, torej voda iz izvirov na točno določene datume, ki naj bi jo ženske uporabljale ne le za pitje, ampak tudi kot tonik za obraz ali dodatek kremam.

6       MATIČNI MLEČEK in CVETNI PRAH: po vsebnosti vitaminov in mineralov sta najbolj zdravi hranili, ki pa poleg zdravilnega delovanja pri ženski okrepita izraznost njene naravne lepote in privlačnosti. 

7       GROZDJE, ROZINE in FIGE: kot sveže ali sušene. V Indiji imajo običaj, da ženin in nevesta popijeta kozarec mleka z rozinami in žafranom. Tak napitek deluje kot afrodizijak. Zaradi visoke vsebnosti vitaminov B rozine krepijo živčni sistem, pomirjajo in izboljšujejo spanje. Indijci pripisujejo figam pomlajevalne lastnosti. Od nekdaj so znane in cenjene pomlajevalne figove maske za obraz.  Fige  delujejo  tudi krepčilno na fizične in psihične sposobnosti. Če pojemo nekaj fig pred spanjem, bo spanec krepak in miren.

8       MANGO: je bil priljubljen sadež indijske boginje lepote Lakšmi. Na žensko lepoto deluje  verjetno zaradi visoke vsebnosti vitaminov C, A, E, B6 in B9 .

9       ŽAFRAN: je najboljša začimba za ženske, saj izjemno koristno deluje na hormonski sistem. Ščepec žafrana in zrno koriandra v kozarcu toplega mleka je zdravilni napitek pri težavah z neredno in bolečo menstruacijo, pa tudi pri težavah v klimakteriju. Po dveh ali treh tednih uživanja tega napitka se hormonski sistem popolnoma uravna. Znano je, da je bil žafran v starih kulturah visoko cenjena začimba – predvsem za ljubezen, optimizem in lepoto. Deluje tudi proti  depresiji in utrujenosti.  Priporočljivo je dnevno uživanje žafrana kot dodatek k čaju ali mleku.

 

Maria Ana Kolman

9.1.2017

Гантели и штанги. Купить гантели и штанги
Детские спортивные костюмы