Подвесные унитазы - Интернет магазин
игры на дисках- гитара

zapis 12.6.2017 - Starodavne modrosti

Preberi več

zapis 6.6.2017 - ALTAJSKA PRINCESA

Leta 1993 je doktorica znanosti, arheologinja Natalija Polosmak iz Novosibirska na platoju Ukok v Gornjem Altaju pri izkopavanjih grobišč ali kurganov v Ak-Alahu odkrila krsto iz macesnovine, zabito z bronastimi žeblji. V krsti je v ledu ležala mumija mlade ženske, ki so jo kasneje imenovali Altajska princesa, princesa Ukoka, Ak Kadin (Bela gospa),Очы-балa. Raziskave so pokazale, da najdba sega v čas od 5. do 8.stol. pred n.št. v t.i. paziriksko kulturo Altaja. Po mitohondrialnih analizah DNK naj bi mumificirana 25 letna ženska pripadala arijski ali indoarijski rasi Skitov, ki so živeli na področju Altaja in Osrednje Azije. 

Preberi več

Zapis 25.1.2017 - Stres

Pojem stres v vsakdanjem življenju uporabljamo vse pogosteje, predvsem pa takrat, ko se nam zdi, da so bremena, ki nam jih nalaga življenje, pretežka in se ob tem sprašujemo, če bomo kos vsem problemom in pritiskom. Od samega nastanka pojma  je beseda povezana z negativnimi dogodki, neprijetnimi občutji in negativnim vplivom na človeka. Besedo stres so prvič uporabili v 17. stoletju  kot opis nadloge, muke, pritiska, težave. V angleščino in francoščino je bila beseda destresse verjetno povzeta iz latinskega izraza stringere, kar pomeni »tesno zategniti«. Kot taka je beseda že dolgo uporabljena v fiziki, kjer označuje notranjo porazdelitev sil, ki delujejo na fizično telo in povzročijo napetost.   V 18. in 19. stoletju se je pomen te besede spremenil in v današnjem času ta izraz uporabljamo za opis sile, pritiska in močnega vpliva, ki deluje na osebo ali predmet.

Preberi več

9 virov ženske lepote

Hrana in voda nista le vir energije za naše fizično telo, ampak s svojimi esencami učinkujeta tudi na naša t.i. finosnovna ali energijska telesa, ki jih sicer  hranimo s svetlobo, zrakom, mislimi, čustvi, cilji, voljo, radostjo in ljubeznijo.  Življenjska energija, zdravje in tudi lepota so  odvisni od kakovosti vseh teh hranil.

Preberi več

Moč vode

Zanimanje za vodo v znanosti se je pričelo  sredi prejšnjega stoletja, ko so  bioinformacijsko strukturo vode pričeli proučevati priznani znanstveniki, med njimi tudi dobitnik Nobelove nagrade za fiziologijo in medicino l. 1937  madžarski biokemik Albert Szent-Györgyi.   Njegove zgodnje raziskave so bile osredotočene na biokemijo  celičnega dihanja in raziskave lastnosti informacije vode. Ugotovil je, da voda vpliva na biokemijske reakcije v organizmu. Njegove ugotovitve so naletele na precejšnje nerazumevanje, ki jih je komentiral z znanim odgovorom: »Človek je le usnjena torba z vodo!«

Preberi več

Grleno petje

Mitološka zgodba o Orfeju, ki je s pomočjo glasbe ganil celo bogove, daje glasbi značaj  magične moči.  Glasbeni teoretiki si sicer še vedno niso edini glede vprašanja ali je bila prej melodična ali ritmična glasba, nesporno pa je, da je bila glasba v pradavnini nekakšen medij, ki je omogočal sporazumevanje človeka z duhovi narave.   Glasba je bila v  preteklosti sprva povezana z magijo, kasneje pa tudi z  religijo. Ritem in melodija sta najverjetneje obstajala hkrati: medtem ko je melodija človeku kazala pot do božanskega, je bil ritem tisti, ki je človeka popeljal v stanje, da je po tej poti lahko varno hodil. Ritmična glasba je namreč eden od načinov doseganja spremenjenega stanja zavesti, ki človeku omogoča duhovno prehajanje med svetom ljudi, prednikov in bogov. Zato so tovrstno glasbo izvajali tudi ob napornih opravilih s ponavljajočimi gibi (na primer pri veslanju), da so v stanju spremenjene zavesti dosegli »pozabo« časa in tudi napora. 

Preberi več

Гантели и штанги. Купить гантели и штанги
Детские спортивные костюмы