Подвесные унитазы - Интернет магазин
игры на дисках- гитара

zapis 14.2.2019 - OGLEDALO

Ogledalo  je eden izmed najbolj skrivnostnih starodavnih magičnih simbolov.  Prva ogledala, ki so omogočila človeku, da se je poistovetil s samim seboj, so bile luže in ribniki.   Tem refleksijam so ljudje v pradavnini  pripisovali magične lastnosti svojega dvojnika.

Preberi več

MIKLAVŽ, BOŽIČEK IN DEDEK MRAZ

V času zimskega solsticija so stare kulture praznovale  rojstvo božanstev: Krishne, Horusa, Indre, Bude, Freje, Frigge,  Izide, Ozirisa,  Atisa,  Kibele, Adonisa, Astarta, Svaroga, Mitre itd… Praznovanja so potekala v čast zmage svetlobe nad temo, dobrega nad zlim, življenja nad smrtjo. Pred krščanstvom  so v času zimskega solsticija na Slovenskem  praznovali ponovno rojstvo Sonca. 

Preberi več

ZLATA JESEN NA ALTAJU

Zlato jesen sem letos septembra že doživela v južni Sibiriji – na potovanju po ruski guberniji Altajski kraj in republiki Gornji Altaj. Pri nas jesen šele barva drevesa v svoje tople barve, na Altaju pa ji je čas za to namenil le mesec dni, v katerem se pokrajina pozlati:  macesni in breze se obarvajo zlato rumeno,  sibirske cedre in bori postanejo smaragdno zeleni, jerebike, kaline in javorji pa zažarijo kot rdeče plamenice.

Preberi več

zapis 26.8.2018 - Etika v zdravstvu in zdravilstvu

Ob izkušnji, ki sem jo imela pred kratkim v Bolnišnici Jesenice, pa tudi ob rob dogajanju in komentarjem o stanju v slovenskem zdravstvu in zdravilstvu, je nastal pričujoči zapis o etiki v zdravstvu in zdravilstvu. Zaradi strgane tetive na roki je bila potrebna operacija in s tem povezan ves protokol – preiskave, operacija in bivanje v bolnici. Odločila sem se za bolnico na Jesenicah, ker sem vedno, ko sem koga od svojcev peljala tja po zdravniško pomoč, doživela prijazen odnos in odlično zdravniško oskrbo. Tokrat sem bila pacientka jaz. Zdravniki in zdravniško osebje so svoje delo opravili odlično, s prijaznim odnosom, profesionalnostjo in človeško toplino.

Preberi več

MESTA MOČI NA ALTAJU-3

3.del: TELETSKO JEZERO

Na Altaju so tri področja,  ki imajo status strogo zaščitenega naravnega rezervata: področje Beluhe oz. Katunski naravni park, Plato Ukok in Teletsko jezero. Vsa tri področja so vključena na seznam svetovne kulturne in naravne dediščine UNESCA pod imenom »Zlate gore Altaja.« Odločitev o tem je Mednarodni koordinacijski svet programa Človek in biosfera sprejel na svojem 21.zasedanju  27.maja 2009 na otoku Čedžu  (v korejščini Otok  treh izobilij) v Južni Koreji. Vulkanski otok  je poznan po tem, da tam moški opravljajo gospodinjska dela in vzgajajo otroke, ženske pa se potapljajo in nabirajo dragocene školjke bisernice. 

Preberi več

MESTA MOČI NA ALTAJU-2

2.del: PLATO UKOK

Skrivnostni kraji že od nekdaj privabljajo ljudi. Mesta moči, ki jih je ustvarila narava in kjer je moč zaznati posebno blagodejne energije, so bila v preteklosti tudi obredna ali ritualna mesta, kar se pogosto odraža tudi v poimenovanju.  Eno takih mest je tudi Plato Ukok, ki ga Altajci imenujejo »Vrata v nebo« in »Nebesni pašniki« pri čemer ima ime nebesni pomen področja, kjer  se stikata zemeljski in nebesni svet. Morda je sakralni pomen Platoja Ukok povezan prav z dejstvom, da je to izjemno močno energijsko mesto, kjer človek lahko vzpostavi povezavo z energijami Neba.

Preberi več

Гантели и штанги. Купить гантели и штанги
Детские спортивные костюмы