Подвесные унитазы - Интернет магазин
игры на дисках- гитара

ŽENSKO ZDRAVJE IN LEPOTA – OD BESED K DEJANJEM

Medtem ko življenjski tempo ženskam nalaga vedno več obremenitev, njeno zdravje in lepoto odnaša čas: čas, ki ga ni, ker preobremenjena sodobna ženska enostavno ne najde več časa zase; pa tudi čas, ki beži, odnaša zdravje in lepoto, prinaša pa bolezni, izgorelost in brezvoljnost. Kako v tem "času brez časa" najti "formulo", ki bo resnično delovala in ženskam vračala in ohranjala njihovo zdravje in lepoto? Vedno bolj jasno postaja, da je bodočnost človeštva odvisna od žensk, zato bi morala biti skrb za njihovo zdravje, srečo in zadovoljstvo na prvem mestu v vsaki družbi.

Preberi več

KRUH NAŠ VSAKDANJI

Pri nas doma pečemo kruh sami. Receptura je preprosta: spoštovanje, hvaležnost in ljubezen. Uporabljamo seveda domačo moko in od kar sem pred časom v ruski reviji »Izvestja« prebrala članek o kvasu, tudi kvas pripravljamo sami - iz hmelja, rozin ali iz krvavega mlečnika.  Priprava in peka domačega kruha je pravzaprav obred, ki me vselej spomni na mojega deda in babico ter na moje rodno Prekmurje. Zlata žitna polja so se mi vtisnila v spomin kot neskončne sončne poljane moje domovine in mojih prednikov. 

Preberi več

zapis 12.6.2017 - Starodavne modrosti

Preberi več

zapis 6.6.2017 - ALTAJSKA PRINCESA

Leta 1993 je doktorica znanosti, arheologinja Natalija Polosmak iz Novosibirska na platoju Ukok v Gornjem Altaju pri izkopavanjih grobišč ali kurganov v Ak-Alahu odkrila krsto iz macesnovine, zabito z bronastimi žeblji. V krsti je v ledu ležala mumija mlade ženske, ki so jo kasneje imenovali Altajska princesa, princesa Ukoka, Ak Kadin (Bela gospa),Очы-балa. Raziskave so pokazale, da najdba sega v čas od 5. do 8.stol. pred n.št. v t.i. paziriksko kulturo Altaja. Po mitohondrialnih analizah DNK naj bi mumificirana 25 letna ženska pripadala arijski ali indoarijski rasi Skitov, ki so živeli na področju Altaja in Osrednje Azije. 

Preberi več

Zapis 25.1.2017 - Stres

Pojem stres v vsakdanjem življenju uporabljamo vse pogosteje, predvsem pa takrat, ko se nam zdi, da so bremena, ki nam jih nalaga življenje, pretežka in se ob tem sprašujemo, če bomo kos vsem problemom in pritiskom. Od samega nastanka pojma  je beseda povezana z negativnimi dogodki, neprijetnimi občutji in negativnim vplivom na človeka. Besedo stres so prvič uporabili v 17. stoletju  kot opis nadloge, muke, pritiska, težave. V angleščino in francoščino je bila beseda destresse verjetno povzeta iz latinskega izraza stringere, kar pomeni »tesno zategniti«. Kot taka je beseda že dolgo uporabljena v fiziki, kjer označuje notranjo porazdelitev sil, ki delujejo na fizično telo in povzročijo napetost.   V 18. in 19. stoletju se je pomen te besede spremenil in v današnjem času ta izraz uporabljamo za opis sile, pritiska in močnega vpliva, ki deluje na osebo ali predmet.

Preberi več

9 virov ženske lepote

Hrana in voda nista le vir energije za naše fizično telo, ampak s svojimi esencami učinkujeta tudi na naša t.i. finosnovna ali energijska telesa, ki jih sicer  hranimo s svetlobo, zrakom, mislimi, čustvi, cilji, voljo, radostjo in ljubeznijo.  Življenjska energija, zdravje in tudi lepota so  odvisni od kakovosti vseh teh hranil.

Preberi več

Гантели и штанги. Купить гантели и штанги
Детские спортивные костюмы