Подвесные унитазы - Интернет магазин
игры на дисках- гитара

JUPI ZA JANTAR !

Počasi »kupčkam« stvari, ki jih nameravam vzeti s seboj na Altaj. Predvsem knjige, ostalo imam že tam, saj je pod Beluho moj drugi dom. Strokovni literaturi o mahovih in lišajih ter meteoritih, ki jo želim v miru preštudirati, sem dodala nekaj leposlovja, zbirko pesmi moje sošolke s fakultete, pesnice Vide Mokrin – Pauer z naslovom JUPI ZA JANTAR!  69  pesmi s stvarstvom in knjigo Andreja Detele  SINTROPIJA V polifaznih zibelkah.

Preberi več

Srečni ljudje

Kot kaže smo pozabili biti srečni in  se bomo morali tega ponovno učiti. Večina ljudi namreč stanje sreče povezuje in pogojuje s stvarmi, ki nikakor niso pogoj za srečo.

Mnogi se niti ne zavedajo, da so srečni, ker tega ne ozavestijo! Sreča je stanje, ki ga je potrebno ozavestiti, saj lahko le tako informacija iz našega uma  preko živčnega, imunskega in endokrinega sistema pride v vsako našo celico, kjer deluje na biokemijske procese. Če je naša celica »srečna«, je tudi zdrava!

Preberi več

ŽENSKO ZDRAVJE IN LEPOTA – OD BESED K DEJANJEM

Medtem ko življenjski tempo ženskam nalaga vedno več obremenitev, njeno zdravje in lepoto odnaša čas: čas, ki ga ni, ker preobremenjena sodobna ženska enostavno ne najde več časa zase; pa tudi čas, ki beži, odnaša zdravje in lepoto, prinaša pa bolezni, izgorelost in brezvoljnost. Kako v tem "času brez časa" najti "formulo", ki bo resnično delovala in ženskam vračala in ohranjala njihovo zdravje in lepoto? Vedno bolj jasno postaja, da je bodočnost človeštva odvisna od žensk, zato bi morala biti skrb za njihovo zdravje, srečo in zadovoljstvo na prvem mestu v vsaki družbi.

Preberi več

KRUH NAŠ VSAKDANJI

Pri nas doma pečemo kruh sami. Receptura je preprosta: spoštovanje, hvaležnost in ljubezen. Uporabljamo seveda domačo moko in od kar sem pred časom v ruski reviji »Izvestja« prebrala članek o kvasu, tudi kvas pripravljamo sami - iz hmelja, rozin ali iz krvavega mlečnika.  Priprava in peka domačega kruha je pravzaprav obred, ki me vselej spomni na mojega deda in babico ter na moje rodno Prekmurje. Zlata žitna polja so se mi vtisnila v spomin kot neskončne sončne poljane moje domovine in mojih prednikov. 

Preberi več

zapis 12.6.2017 - Starodavne modrosti

Preberi več

zapis 6.6.2017 - ALTAJSKA PRINCESA

Leta 1993 je doktorica znanosti, arheologinja Natalija Polosmak iz Novosibirska na platoju Ukok v Gornjem Altaju pri izkopavanjih grobišč ali kurganov v Ak-Alahu odkrila krsto iz macesnovine, zabito z bronastimi žeblji. V krsti je v ledu ležala mumija mlade ženske, ki so jo kasneje imenovali Altajska princesa, princesa Ukoka, Ak Kadin (Bela gospa),Очы-балa. Raziskave so pokazale, da najdba sega v čas od 5. do 8.stol. pred n.št. v t.i. paziriksko kulturo Altaja. Po mitohondrialnih analizah DNK naj bi mumificirana 25 letna ženska pripadala arijski ali indoarijski rasi Skitov, ki so živeli na področju Altaja in Osrednje Azije. 

Preberi več

Гантели и штанги. Купить гантели и штанги
Детские спортивные костюмы