Подвесные унитазы - Интернет магазин
игры на дисках- гитара

Fotoreportaža Altaj

Altaj - Šambala ali Belovodje

vabljeni k ogledu garerije Altaj – Šambala ali Belovodje, fotoreportaža Maria Ana Kolman

 

Fotoreportaža

 
 

Ustavimo staranje

Staranje je proces, ki se odvija z različno hitrostjo. Vrsta strokovnjakov se ukvarja z vprašanjem,
kako upočasniti procese staranja in posledično podaljšati življenje.

Članek v pdf

Iz knjige Praktika zdravja povzemam pet tibetanskih vaj za ženske s priporočilom vsem ženskam, naj postanejovaša vsakodnevna telovadba. Vsem tistim ženskam, ki  že telovadijo po moški varianti, pa priporočam, da poizkusijo spodaj opisane vaje in same prepoznajo razliko.

Preberi več...

Šamanizem

Šaman - tisti, ki vidi in ve

Šamanizem ni nekaj skrivnostnega, okultnega, tudi ni ezoterika, ampak je povsem pragmatično delovanje v vsakdanjem življenju. Verjamem v evropsko komisarko Violeto Bulc, ki bo svoje šamansko znanje zagotovo znala uporabiti za to, da bo ljudem dobro.
 

S šamanko v ledeno tajgo

V 13. številki revije Jana, ki je izšla 1.4. 2014 je bil objavljen članek o popotovanju v Sibirijo. Vabljeni k branju, članek si lahko prenesete v pdf obliki: Članek v pdf

Šamanizem - šolanje

najstarejša filozofija, psihologija, religija in medicina
24.9.2016 od 9.00 do 18.00 - Vila Lavanda, Lokavec 202 D, Ajdovščina

Program šolanja

 

 

Olje Princesa Altaja

Sestava olja Princesa Gornjega Altaja je namreč premišljena kombinacija petih olj in matičnega mlečka, ki ne le da ohranjajo mladost in lepoto, ampak tudi žensko zdravje in plodnost: olje sibirske cedre, rakitovca in pegastega badlja, ekstrakt borove matke (ortilium secunda), ekstrakt rdeče ščetke (rodiola gelida) in matični mleček. Preberi več...

Ruska fitobočka

CEDROV SODČEK Z ZELIŠČNO PARO  ali SLAVNA RUSKA FITOBOČKA

Cedrov sodček z zeliščno paro je podoben navadnemu lesenemu sodu. Izdelan je iz lesa sibirske cedre, stare od 300 do 400 let. Uporablja se les spodnjega dela debla sibirske cedre, ki ima premer vsaj 1 m.

Preberi več

 

 
 

Pomen obredov

Obred je verjetno eden najstarejših načinov vzpostavljanja povezave človeka z božanskim in tudi izražanja odnosa do svetega. V arhaičnih animističnih in politeističnih religijah so imeli obredi značaj praznovanj in nekateri so se kot taki ohranili do danes – na primer kresovanje, jurjevanje in pustovanje. Eden izmed prastarih obredov, ki izvira menda še iz časov Atlantide, je tudi prinašanje rož na grobove. Običaj, ki ima značaj obreda, se je ohranil do danes, čeprav se je njegov izvorni pomen pozabil.

Preberi več

Kalina ali brogovita

Iz kaline pridobivajo v ljudskem zdravilstvu zelo cenjen eliksir, drevo pa velja za simbol zdravja in moči ter rastlino, ki ima moč, da »zakali zdravje«. Nekoč je bila enadomestljiva predvsem kot sredstvo za ustavljanje krvavitev po porodu in preprečevanje vnetij. Danes je kalina cenjena tudi v uradni medicini, saj so klinične študije  potrdile znanje in izkustvo ljudske medicine o njenem delovanju proti raku.

Preberi članek...

Lepotne skrivnosti iz Sibirije

V Rusiji, še posebej Sibiriji, še dandanes ohranjajo starodavno ljudsko zdravilstvo; tamkajšnji zdravniki in zdravilci, mnogi med njimi so doktorji znanosti, poznajo  marsikatero preprosto in brezplačno tehniko za ohranjanje ali povrnitev zdravja.

Preberi članek...

 

Zavest kot hologram čiste zavesti

Zavest je bistvo človeka. Brez zavesti nima človek ničesar. Brez zavesti človek dejansko ne obstaja.

Etimološka razlaga besede zavest kaže na izvoren pomen v sestavljenki zain vedepomeni vem, torej vedeti - ki izvira iz staroindijskega korena veda. Praslovansko vedeje prvotno pomenilo videl sem, iz česar pomen besede zavest lahko razložimo kot nekaj, kar obstaja, ker smo to videli in zato vemo, da je, da torej obstaja. 

Preberi več

Gozdni doktor

Brodili smo jeseni po gozdu in opazovali življenje ptic, ki živijo v duplu: detlov, sov. Iznenada smo na tisti strani, kjer smo že prej označili zanimivo drevo, zaslišali zvok žage. To je bilo, kot so nam pravili, sekanje odživelih dreves za tovarno stekla. Ustrašili smo se za naše drevo, stekli v smeri žage, a je bilo že prepozno: naša trepetlika je ležala, okrog njenega panja pa je bilo polno praznih storžev jelke. To je vse detel za dolgo zimo nastrgal, zbral, odnašal na to trepetliko, jih vstavljal med dve grči svoje delavnice in kljuval. Okoli panja, na posekani naši trepetliki, sta počivala fanta. Ta dva sta sekala v gozdu.
»Ah nesrečnika!« smo rekli in pokazali na posekano trepetliko.»Sekala naj bi mrtva drevesa, kaj pa sta vidva naredila?«
»Detel je naredil luknje«, sta odgovorila fanta. »To sva opazila in seveda posekala. Tako in tako bi propadlo.«

Vsi skupaj smo začeli ogledovati drevo. Bilo je še čisto sveže in samo na majhni površini, največ meter po dolžini, je znotraj debla skozi zlezel črv. Detel je očitno poslušal trepetliko kot zdravnik: trkal je s svojim kljunom, ugotovil je praznino, ki jo je puščal črv, in se lotil operacije, da ga izvleče. In drugič in tretjič in četrtič … Nedebelo steblo trepetlike je bilo zelo podobno piščalki z zaklopkami. Sedem lukenj je naredil »kirurg«, na osmi je šele zgrabil črva, ga izvlekel in rešil trepetliko.
Izrezali smo ta kos kot prekrasen eksponat za muzej.

»Vidita,« smo rekli fantoma, »detel je gozdni zdravnik, rešil je trepetliko, živela bi in živela, vidva pa sta jo posekala.«

Fanta sta bila vsa zaprepadena.

Mihail Prišvin

Šamanizem danes

Čas bi že bil, da bi sodobna znanost priznala,da pravzaprav ponovno odkriva in dokazuje prastara vedenja in dognanja t.i. arhaičnega človeka, ki si je svet, človeka in smisel bivanja razlagal z znanostjo duha. Združitev znanosti razuma in znanosti duha bi sodobnemu človeku omogočila razširiti svojo zavest in s tem prepoznati svet tudi v njegovi iracionalni ali magični dimenziji. Tudi svoje mesto v tem svetu bi tako razumel kot globji smisel in namen, ne le zgolj kot fizično bivanje med rojstvom in smrtjo, med začetkom in koncem. 

Preberi več

Breza z ametistom

Brezo in ametist združuje njunadvojnost – oba hkrati ščititapred vsemslabimin obenem  privlačita vse slabo kot magnet in to izničita.Oba predstavljata most med Zemljo in Nebom ter med dušo in duhom.Nekoč so okrog ruskih vasi sadili breze kot zaščitni pas, saj so verjeli, da duh breze ščiti vas pred boleznimi in zlom. 

Preberi več

Pogovor s Šamanom

Leta 2010 je v švicarskem Davosu potekal svetovni kongres šamanov. Hakazijski šaman Vadim je takrat rekel: »Šamanizem ni cirkuška točka na odru svetovne zgodovine, šamanizem je medicina, filozofija in najstarejša religija. Predvsem pa je šamanizem način življenja. Dolžnost šamana je, da zdravi in vodi človekovo dušo na ta svet, v tem svetu in jo spremi na oni svet. Prišel je čas, ko mora šaman delovati tudi v politiki.«

Preberi več

ZAKAJ BI PRAZNOVALI ZIMSKI SONČEV OBRAT?

V teh dneh me veliko ljudi sprašuje o vzroku slabega počutja, slabemu razpoloženju, ki prerašča v depresijo, pomanjkanju energije in volje. Nekateri iščejo vzroke v sebi, drugi pa v okolju in splošnem stanju v državi. Pravi razlog pa je na nebu! Sonce ima v teh dneh najmanj moči, kar se stopnjuje do zimskega sončnega obrata ali solsticija, ki bo jutri 21.12.2013 ob 18:11 uri. Dan bo dolg le 8:34 ur. Zemljina vrtilna os je v tem trenutku nagnjena -23,44 0. Sončni vzhod dne 21.12.2013 je ob 7:38 uri, zahod pa ob 16.12 uri. Izračuni veljajo za stojno točko 46,461 N in 15,817 E, nadmorsko višino 323 m, časovni pas A(GMT+1).

Preberi več

Orgon

Orgon je eno izmed mnogih imen za življenjsko energijo. V zgodovini se ime za življenjsko energijo pojavlja v odvisnosti od časa, kulture, tradicije, religije in znanosti. Pogoj za življenje je energija. In kot si življenje manifestira v raznovrstnih pojavnih oblikah, so tudi poimenovanja njenega temelja tako številna: chi, prana, mana, od, eter, univerzalna energija, kozmična energija, izvorna energija, polje, Božanska energija, Božanska matrika, … 

Preberi več

Гантели и штанги. Купить гантели и штанги
Детские спортивные костюмы